15.6 C
Cristian

Populație : 6292 👥

15.6 C
Cristian
miercuri, 24 iulie 2024

Brașov | Neustadt im Burzenland | Keresztényfalva

ISTORIA RÂȘNOVULUI – Manual de istorie locală pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani

Must read

Astăzi a fost prezentat profesorilor și învățătorilor din unitățile de învățământ râșnovene noul manual de istorie locală, intitulat „Istoria Râșnovului”. Acesta a fost scris de Nicolae Pepene, directorul Muzeului Județean de Istorie, și a fost editat cu sprijinul Asociației Mioritics și al Primăriei Orașului Râșnov.

📖 Manualul, care are 33 de pagini, este o resursă educativă captivantă și interactivă, concepută special pentru a-i ajuta pe cei mici să descopere trecutul fascinant al Râșnovului. Prin intermediul imaginilor și jocurilor interactive, copiii vor putea explora evenimentele și personalitățile care au marcat istoria acestui oraș.

🎯 Până în vara anului 2024, Nicolae Pepene, împreună cu Asociația Mioritics, își propun să acrediteze manualul la Ministerul Învățământului, astfel încât, începând cu luna septembrie, acesta să poată fi utilizat în școlile din #Râșnov.

🏫 În perioada următoare, vor avea loc lecții deschise în școlile din Râșnov, susținute de Nicolae Pepene împreună cu cadrele didactice din școlile noastre. Aceste lecții vor oferi copiilor ocazia de a interacționa direct cu istoria locală și de a pune în practică cunoștințele dobândite din manual.

🌟 Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2014-2021, în cadrul programului RO-CULTURA, și este rezultatul colaborării dintre Muzeul Județean de Istorie, Asociația Mioritics și Primăria Orașului Râșnov.
🎨 Ilustrațiile din manual au fost realizate de către Octav Ungureanu, Emanuel Pavel și Radu Oltean, aducând la viață povestea Râșnovului într-un mod captivant și accesibil pentru copii.
📚 Manualul „Istoria Râșnovului” este o călătorie fascinantă în trecutul orașului nostru, care îi va ajuta pe cei mici să înțeleagă și să aprecieze moștenirea culturală și istorică a comunității noastre.
👏 Felicitări, Nicu Pepene! Comunitatea noastră este mai bogată datorită ție!
#IstoriaRâșnovului #ManualDeIstorieLocală #Copii #EducațieInteractivă #Râșnov.

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article

Descoperă mai multe la Cristian | Neustadt im Burzenland | Keresztényfalva | Brașov

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura